+40 31 425 19 08

Softelligence sustine impreuna cu Microsoft si Guvernul Romaniei initiativa „Date deschise”

by Cătălina Dragomirescu | May 21, 2015 | Anunt de presa

Bucuresti, 21.05.2015: Softelligence sustine Parteneriatul pentru o guvernare deschisa si anunta participarea la intalnirea organizata de catre Club OGP (Open Government Partnership), la initiativa echipei guvernamentale pentru valorificarea si promovarea „Datelor deschise” in Romania. Compania isi propune sa aduca in atentia audientei modalitatea prin care se pot crea sinergii utile intre noile tehnologii si datele deschise, cu impact pozitiv pentru societate, dar mai ales pentru mediul de afaceri local.

La initiativa societatii civile, care vizeaza transparenta guvernarii prin accesul neingradit al cetatenilor la informatii, toate institutiile statului sunt invitate sa publice informatii relevante si de interes general sub conceptul de „date deschise”. In mod inevitabil se discuta despre seturi mari de date detinute de catre adiministratia publica si Softelligence va aduce in discutie impreuna cu Microsoft beneficiul procesarii si transformarii acestor date prin tehnologiile Big Data si Advanced Analytics, pentru a evidentia eficienta unor modele de analiza cu impact pozitiv in luarea deciziilor cu privire la dezvoltarea societatii si a mediului de business romanesc.

Softelligence se numara printre cele mai importante companii din Romania care au adoptat tehnologia de cloud computing, fiind primul si cel mai important partener Microsoft Azure in Romania, cu peste 1 milion de utilizatori finali deserviti din cloud. Totodata, Softelligence este promotorul tehnologiilor Big Data si Advanced Analytics, desfasurand deja proiecte importante bazate pe analiza predictiva pentru clienti de renume international, precum Honeywell sau GDF Suez.

In cadrul intalnirii, Teodor Blidarus, Managing Partner – Strategy & Business Development Softelligence, va aduce in atentia audientei modul in care Big Data poate contribui la inovare si poate sta la baza unor initiative economice de succes, prin facilitarea unor analize complexe care sa ajute in realizarea de previziuni financiare, de profitabilitate sau in conturarea unor modele viabile pentru dezvoltare.

Folosind algoritimi si metode statistico-matematice in analiza seturilor de date furnizate de catre institutiile statului, pot fi identificate trenduri si tendinte pe baza carora se pot lua decizii in beneficiul societatii sau al mediului de afaceri (de exemplu, Ministerul Sanatatii poate face publice informatii despre cazurile de malpraxis, date de consum, numarul de posturi disponibile/normate, ocupate/acoperite sau MDRAP – poate face publice seturi de date pe indicatori de dezvoltare regionala corelati cu indicatori financiari, etc).

Evenimentul organizat de Open Government Partnership (OGP) va avea loc vineri 22 mai 2015, incepand cu orele 10.00, la Biblioteca Nationala, Sala Mircea Vulcanescu.

Despre Softelligence

Softelligence este o companie de renume international, specializata in servicii software de business, care imbina expertiza certificata in tehnologii de ultima ora cu orientarea autentica spre client. In ultimii 10 ani, Softelligence s-a remarcat ca "provider of choice" pentru top 10 jucatori la nivel mondial in domeniul serviciilor financiare, cum ar fi Allianz, Aon, ING Bank sau Mercedes Benz Financial, dar si pentru cei mai mari jucatori din industriile de manufacturing, retail si oil & gas, colaborand cu companii precum Honeywell, Henkel și Mol.

Cu o prezenta activa pe pietele din Europa Centrala si de Est, precum si pe cele din UK, Suedia, Germania si Austria, Softelligence este inclusa de catre Deloitte in Top 50 companii de tehnologie cu cea mai rapida crestere din Europa si EMEA.

Dincolo dezvoltarea software si integrare de solutii bazate SAP, Oracle, Microsoft și Salesforce, Softelligence isi valorifica expertiza si prin dezvoltarea platformei proprii Softelligence EBS, o combinatie inovatoare intre software CRM colaborativ, cele mai noi tehnologii web & mobile si procese automatizate de business, certificata de peste 1.000.000 de utilizatori din toate verticalele de business.chat on website
porno