+40 31 425 19 08

Teodor Blidarus sustine strategia ANIS, axata pe cresterea si promovarea IT-ului romanesc

by Cătălina Dragomirescu | Nov 19, 2014 | Comunicate de presa

19 Noiembrie 2014, Bucuresti: In calitate de Vicepresedinte responsabil de programul “Educatie continua” in cadrul Asociatiei Patronale de Software si Servicii din Romania (ANIS), Teodor Blidarus este implicat in educarea continua a specialistilor IT, in sprijinirea antreprenorilor si a celor care isi doresc sa atinga pragul de business matur, precum si in cresterea exportului romanesc de produse si servicii software.

Alaturi de ANIS, a continuat in 2014 seria de proiecte axate pe cresterea si promovarea IT-ului romanesc prin diverse initiative de impact, precum Romanian Software Index (softwareindex.ro), participarea in cadrul evenimentelor internationale de profil, cat si organizarea de cursuri si certificari tehnice relevante pentru specialistii in software.

Platforma online softwareindex.ro si catalogul omonim – Romanian Software Index cuprind in acest moment peste 75 de prezentari de produse si servicii, avand cu 20% mai multe inregistrari fata de 2013.

”Prin programele ANIS, incurajam cresterea business-ului de produse software romanesti si promovarea acestor produse la nivel international. Asociatia primeste in mod constant cereri de oferte sau oportunitati de proiecte atat din Romania cst si din alte tari, iar Romanian Software Index isi propune sa fie punctul principal de contact al industriei de software romanesti cu acesti potentiali noi clienti“, mentioneaza Teodor Blidarus, Vicepresedinte ANIS.

ANIS a participat si s-a implicat in organizarea de evenimente cu participare internationala, pentru a sustine eforturile companiilor de promovare pe pietele straine. Dintre aceste initiative, merita mentionate: a 10-a participare consecutiva a Romaniei la CeBIT gestionata prin intermediul ANIS, implicarea in promovarea ”CEE Shared Services and Outsourcing Awards“, organizarea unei misiuni economice la Viena si coordonarea unei delegatii de companii la Apps World – evenimente pilot pentru o noua serie de proiecte ale asociatiei.

De asemenea, in 2014 ANIS a continuat colaborarea cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, avand ca obiectiv cresterea numarului de specialisti din domeniul IT si implicarea activa a companiilor de software in programe educationale si organizarea de internship-uri pentru studenti.

”Vrem ca ANIS sa fie parte activa si semnificativa in comunitatea de software si servicii din Romania. Proiectele noastre curente si cele viitoare sunt definite in urma interactiunii directe cu companiile, pentru a le sprijini in eforturile de dezvoltare. Iar lucrul acesta se reflecta atat in interesul fata de initiativele noastre, cat si in numarul de membri in crestere. Anul acesta avem peste 25 de membri noi in plus fata de anul trecut – este un semnal foarte bun de concentrare a eforturilor, pentru noi si pentru comunitate in general”, mentioneaza Valerica Dragomir, Director Executiv ANIS.

Alte proiecte in care ANIS s-a implicat in 2014 au fost:
  • Aderarea la Digital Europe (www.digitaleurope.org), organizatia reprezentativa pentru industria digitala la nivel european.
  • Organizarea conferintei SEETEST adresata comunitatii specialistilor in testare de software din tara si regiune.
  • Parteneriate cu evenimente relevante din industria IT locala.

Pentru anul viitor, Asociatia isi propune continuarea eforturilor de promovare internationala prin participarea la evenimente relevante pentru industria IT din Europa, derularea programelor de certificari si a unor noi sesiuni de training cu specific tehnic, cat si implicarea din ce in ce mai activa in zona de advocacy la nivel local si european, fie direct sau prin intermediul partenerilor.

***

Despre ANIS

ANIS reprezinta interesele companiilor IT romanesti si sprijina dezvoltarea industriei romanesti de software si servicii si cresterea atat a companiilor implicate in proiecte de externalizare, cat si a celor care genereaza proprietate intelectuala, prin crearea de produse.

Asociatia a fost infiintata in 1998 si numara in prezent peste 100 de membri, care includ companii cu capital romanesc sau strain, mici sau multinationale, cu sedii in toate marile centre IT din tara, ceea ce asigura asociatiei reprezentativitate la nivel national.chat on website
porno